2021 Filmleri | Yeni Çıkan En İyi 15 Film Önerisi (Güncel Filmler)

SheqiL

Hepiniz Haklısınız..
Katılım
7 Eki 2019
Mesajlar
1,161
Aldığı beğeni
23
Puanları
38
Konum
Fransa
Web sitesi
www.belalim.net
gzkev60.png


Film izleme siteleri başta olmak üzere birçok platformda izleyiciyle buluşan 2021’in en iyi filmlerini sizler için listeledik. İşte, Karantina dönemi sinemaların kapandığı şu günlerde Netflix, Amazon ve HBO Max platformlarında yayınlanan film önerileri...

2021'de Vizyona Giren En Yeni Filmler Listesi

Bu listede, 2021’in en iyi filmlerini sizlerle buluşturuyoruz. Her ayın sonunda yeni filmlerle güncellediğimiz içeriği takip ederek, en yeni filmlere kolaylıkla erişebilirsiniz. İşte, aksiyon, dram, komedi, bilim kurgu, biyografi ve macera filmleri türündeki 2021'nin mutlaka izlenmesi gereken filmleri...

1. Stowaway (2021) – IMDb: 5.6

01-695.jpg


Netflix`te izleyebileceğiniz bu 2021 yapımı bilim kurgu filminde Marsâ`a giden bir uzay aracındaki kaçak yolcu paniği anlatılıyor. Uzay aracında teknisyen olarak çalışan bir adam yolculuk başladığı sırada mürettebat tarafından sıkıştığı yerden kurtarılarak hayata döndürülür. Ancak yolculuktaki insanların büyük bir sorunları vardır. Gemi 3 kişilik mürettebat için tasarlanmıştır ve her dakika oksijen azalmaktadır.

  • Tür: Bilimkurgu, Gerilim, Dram
  • Yönetmen: Joe Penna
  • Oyuncular: Anna Kendrick, Toni Collette, Daniel Dae Kim
2. Paper Lives (2021) – IMDb: 6.7​

02-752.jpg

Başrolünde Çağatay Ulusoy’un rol aldığı bu dram filminde kağıt toplayıcılığı yaparak geçinene Mehmet isimli bir gencin hikayesi anlatılıyor. Dükkanı kapattığı sırada içeride küçük bir çocuğun olduğunu fark eden Mehmet bu çocuğu himayesine alır ve onu ailesine götürmeyi kafaya koyar. Çocuk hakkında öğrendikleri ise onun karanlık geçmişiyle yüzleşmesine sebep olacaktır.

  • Tür: Dram
  • Yönetmen: Can Ulkay
  • Oyuncular: Çağatay Ulusoy, Emir Ali Doğrul, Ersin Arıcı
3. Nobody (2021) IMDb: 7.5
2021-en-iyi-filmleri-001.jpg


Breaking Bad ve Better Call Saul dizilerinden tanıdığımız Bob Odenkirk’in başrolünde yer aldığı Nobody, ailesiyle birlikte banliyöde yaşayan Hutch Mansell’in yaşadıklarını ele alır. Günün birinde evine hırsız giren Hutch, daha büyük bir olay yaşanmaması hırsızlara karşı tepkisiz kalır. Bu durum eşinin ve çocuğunun kendisinden uzaklaşmasına ve yıllar boyunca bastırdığı bu duygunun kendisinde bazı duyguların hareketlenmesine neden olur. Yumruk, silah ve çatışmaların içerisinde kendisini bulan Hutch, bir daha kimse tarafından hafife alınmayacağından emin olmak isteyecektir.

  • Tür: Aksiyon, Suç, Dram
  • Yönetmen: Ilya Naishuller
  • Oyuncular: Bob Odenkirk, Aleksey Serebryakov, Connie Nielsen
4. Zack Snyder's Justice League (2021) IMDb: 8.7

en-iyi-2021-filmleri-007.jpg


Bu yılın en çok merak edilen yapımı Zack Snyder's Justice League, başarılı yönetmen Zack Snyder tarafından yeni versiyonu çekilerek izleyiciyle buluşturduğu harika bir film. Tamamı 4 saat olan filmde, takımın lideri Süperman’ın fedakarlığının boşa olmadığını anlayan Batman (Bruce Wayne), Diana Prince ile güçlerini birleştirir ve dünyaya yaklaşmaktan olan felakete karşı yeni bir ekip kurar. Vizyona girdiği andan itibaren binlerce kişinin oylamaya katıldığı IMDB’de 8.7 ile harika bir başarı gösteren yapım, son yılların en iyi yükselişlerinden bir tanesine de imza attı.

  • Tür: Fantastik, Aksiyon, Macera
  • Yönetmen: Zack Snyder
  • Oyuncular: Ben Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot
5. The Mauritanian (2021) IMDb: 7.4

en-iyi-2021-filmleri-008.jpg


Gerçek bir hayat hikayesinde oluşturulan The Mauritanian, ortalama 10 yıldır adil şekilde yargılanmayı bekleyen karakterimizin hayatına ışık tutar. Film, Mohamedou Ould Slahi’nin terörist olduğu iddiasıyla başlar. Slahi, suçsuz olduğunu her fırsatta dile getirmesine rağmen kimse kendisine inanmamaktadır. Uzun yıllar boyunca işkence görmesi ve yargılama işleminin başlamaması da kendisinin umudunun kırılmasına neden olur. Bu sırada tecrübeli bir avukat ile tanışan Slahi, yeniden umuda kapılmak için bir nedenin olduğunu anlar.

  • Tür: Biyografik, Dram, Gerilim
  • Yönetmen: Kevin Macdonald
  • Oyuncular: Jodie Foster, Tahar Rahim, Shailene Woodley
6. Cherry (2021) IMDb: 6.6

en-iyi-2021-filmleri-009.jpg


Kitaptan uyarlanan filmler listesinde yer alan Cherry filmi, başrolünde Marvel filmleri ile daha çok tanınan Tom Holland yer almaktadır. Filmi yönetmen koltuğunda ise Avengers: Endgame, Infinity War, Captain Amerika gibi yapımlarda büyük başarılara imza atan Joe Russo ve Anthony Russo kardeşler bulunuyor. Film, Irak’taki savaştan dönen eski bir asker ve ordu doktoru olan kahramanımızın yaşadığı stres bozukluğu ele alınır. Savaştan döndükten sonra psikolojini düzeltemeyen adam her geçen gün daha da büyük çöküşler yaşayacaktır.

  • Tür: Biyografik, Dram, Gerilim
  • Yönetmen: Joe Russo, Anthony Russo
  • Oyuncular: Tom Holland, Ciara Bravo, Jack Reynor

7. Raya and the Last Dragon (2021) IMDb: 7.5​

en-iyi-2021-filmleri-010.jpg


2021’nin animasyon filmleri arasında yer alan oldukça dikkat çeken Raya and the Last Dragon, fantastik ve macera türünü sevenlerin son derece hoşuna gidecek yapımlarından… Eski yıllarda dünyanın birçok bölgesinde ejderhalar yaşarken, filmin geçtiği dönemler de ise sadece Sisu adında bir ejderha bulunmaktadır. Genç savaşçı Lumandra ise bu ejderhayı bulmak için büyük bir maceraya atılacaktır.

  • Tür: Animasyon, Fantastik, Macera
  • Yönetmen: Don Hall, Carlos Lopez Estrada, Paul Briggs
  • Oyuncular: Kelly Marie Tran, Awkwafina, Gemma Chan
8. Moxie (2021) IMDb: 6.7​

en-iyi-2021-filmleri-011.jpg


IMDb’de beklediği puanı alamasa da aslında oldukça güzel bir konuya sahip ve en yeni 2021'nin en yeni Netflix filmleri arasında yer alan Moxie... Lisede cinsiyetçi kurallara, saygısız erkeklere karşı protesto düzenleyen ve feminist bir devrim başlatan genç kızın yaşadıklarını izleyiciye aktarmaktadır. Henüz 16 yaşında olan Carter, okul bünyesinde erkek baskınlığının giderek artması ve bunun hiçbir şekilde engellenmemesi sebebiyle kendi harekete geçer. Annesinden de destek alan genç kız okul içerisinde çalışmalara başlar ve kendisine destek olacak harika bir ekip kurar.

  • Tür: Komedi, Dram
  • Yönetmen: Amy Poehler
  • Oyuncular: Hadley Robinson, Lauren Tsai, Nico Hiraga
9. The Dig (2021) IMDb: 7.2​

en-iyi-2021-filmleri-006.jpg


İkinci Dünya Savaşı’nın hemen öncesini konu alan yapım, 2021’nin ilk günlerinde Netflix filmleri arasında izleyiciyle buluştu. Filmde, oldukça zengin bir dul olan Edith Pretty’nin kendi arazisinde bulunan mezar höyüklerinin kazmak için başarılı Arkeolog Basil Brown ile anlaşır. Kazı çalışmalarını yapan Basil, çok geçmeden tarihin akşını değiştirecek bazı bulgulara erişir. Geçmişe dair bulunan bulgular savaş öncesi kargaşa yaşayan İngiltere’de büyük olay olur. Dram ve tarihi filmler türünde son derece başarılı olan yapımı kesinlikle izlemenizi tavsiye ederiz.

  • Tür: Dram, Tarihi
  • Yönetmen: Simon Stone
  • Oyuncular: Ralph Fiennes, Carey Mulligan, Lily James
10. Drishyam 2 (2021) IMDb: 8.8​

2021-en-iyi-filmleri.jpg


Joseph tarafından yazılan ve yönetilen Drishyam 2, 2021 filmleri arasında en popüler yapımlardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. En yeni Hint filmleri arasında yer alan Drishyam 2, yayınlandığı ilk günden itibaren Amazon Prime’da en çok izlenenler arasında… Fim, bir soruşturma ve bu soruşturma etrafında tehdit edilen ailenin heyecan dolu hikayesini ele alıyor.

  • Tür: Dram, Gerilim
  • Yönetmen: Jeethu Joseph
  • Oyuncular: Mohanlal, Meena, Ansiba

11. Judas and the Black Messiah (2021) IMDb: 7.8​

en-iyi-2021-filmleri-001.jpg


Gerçek hayattan uyarlanan filmler listesinde de karşımıza çıkan Judas and the Black Messiah, Black Panther Party lideri olarak tanınan Fred Hampton’un yaşadıklarını ele alır. Genç bir aktivist olan Fred, siyahların katledilmesini engellemek ve daha iyi şartlar altında yaşam sürmelerini sağlamak için Black Panther Party başkanı olur. Çevresindeki insanları isyana teşvik ederken, bir yandan da FBI’ın kıskacındadır. FBI, Fred’in grubuna sızması için hapishane olan William O'Neal’a anlaşır. William’ın tek hedefi içeriden bilgi sızdırıp Fred Hampton’un sonunu hazırlamaktır.

  • Tür: Biyografik, Dram
  • Yönetmen Shaka King
  • Oyuncular: Daniel Kaluuya, Lakeith Stanfield, Martin Sheen

12. Palmer (2021) IMDb: 7.3​

en-iyi-2021-filmleri-002.jpg



2021’in en çok izlenen yapımları arasında gösterilen Palmer, üniversite yıllarında oldukça popüler olan Eddie Palmer’ın hayatına odaklanır. Eddie, bir cinayet ile suçlanmış ve 10 yıl ceza almıştır. Hapis cezasını tamamladıktan sonra dışarı çıkan Eddie, yeni bir hayata başlamak için büyükannesinin yanına döner. Her şeyi geride bırakmak istese de, geçmişi onu takip edecek ve çatışmalı dolu günler ile yeniden karşılaşacaktır. Ne olursa olsun hayatına yeni bir yol vermeye çalışan Eddie, annesi tarafından terk edilen yalnız bir çocuğun da sorumluluğunu alır.

  • Tür: Dram
  • Yönetmen Fisher Stevens
  • Oyuncular: Justin Timberlake, Juno Temple, June Squibb

13. The White Tiger (2021) IMDb: 7.2​

en-iyi-2021-filmleri-003.jpg


Netflix’in 2021 filmleri arasında dram ve polisiye türünde oldukça ilginç bir yapım… Balram Halwai, akıllı ve hırslı bir köylü çocuğudur. ABD’den yeni dönen Ashok ve Pinky şoförlüğünü yapan kahramanımız, çalışkanlığı ve karakteri sayesinde zengin – varlıklı insanların aradığı türden birisidir. Zengin insanların hayatlarına bir türlü ulaşamayacağını düşünen Balram, adaletsizliğe isyan etmek için kendisine tehlikeli ve bambaşka bir yol seçer.

  • Tür: Dram, Polisiye
  • Yönetmen: Ramin Bahrani
  • Oyuncular: Priyanka Chopra Jonas, Adarsh Gourav, Rajkummar Rao

14. The SpongeBob Movie: Sponge on the Run (2021) IMDb: 6.0​

en-iyi-2021-filmleri-004.jpg


Animasyon filmleri türünde izleyiciyle buluşan The SpongeBob Movie: Sponge on the Run, çizgi film karakteri SüngerBob’un komedi dolu maceralarını aktarmaktadır.Gary, Posedion tarafından kaçırılmış ve Anlantik City’nin kayıp şehrine geçirilmiştir. SüngerBob ise Gary’i kurtarmak ve tekrardan geri getirmek için ekibini toplayıp büyük maceralara atılacaktır.

  • Tür: Animasyon, Komedi
  • Yönetmen Tim Hill
  • Oyuncular: Tom Kenny, Bill Fagerbakke, Clancy Brown

15. Nomadland (2021) IMDb: 7.6​

en-iyi-2021-filmleri-005.jpg


1960’lı yılların ABD’sinde geçen film, 60 yaşında Nevada’da yaşayan Fern’in hayat hikayesine odaklanmaktadır. O dönemdeki yaşanan büyük ekonomik çöküşten etkilenen kadın, tüm eşyalarını ve birikimini kaybeder. Baktık ki hiçbir şey istediği gibi gitmiyor kendisine bir karavan ayarlayıp göçebe bir hayat yaşamaya karar verir. 2021’de izleyenleri ile buluşan yapım senaryosuyla film eleştirmenlerinden geçer not almayı başarmıştır.

  • Tür: Dram
  • Yönetmen: Chloé Zhao
  • Oyuncular: Frances McDormand, David Strathairn, Linda May

Kaynak : neoldu.com
 
Üst