2021 için en iyi 5 WordPress tipografi eklentisi

SheqiL

Hepiniz Haklısınız..
Katılım
7 Eki 2019
Mesajlar
1,161
Aldığı beğeni
23
Puanları
38
Konum
Fransa
Web sitesi
www.belalim.net
Ticaret: 1 / 0 / 0
WordPress tipografi eklentileri, bir WordPress özel yüklemesinde veya WordPress.com'da yazı tiplerinin özelleştirilmesine izin veren araçlardır .

Tüm şirket malzemelerine tutarlı bir görünüm ve his vermek için marka kitabında bulunanlarla aynı veya benzer yazı tiplerini uygulayarak web sitelerine biraz daha lezzet getirmek için markalar tarafından kullanılabilirler.

WordPress eklentileri, içeriğinizin en uygun olduğunu düşündüğünüz herhangi bir yazı tipini yüklemeyi, yüklemeyi ve kullanmayı kolaylaştıran araçlardır.

Bu yazıda size nasıl çalıştıklarını, web yazı tiplerini seçerken bilmeniz gerekenleri ve piyasadaki en iyi 5 yazı tipi eklentisinin neler olduğunu göstereceğiz.



İçindekiler:

  • WordPress tipografi eklentileri nelerdir?
  • 2020 için en iyi 5 tipografi WordPress eklentisi
Cevapları öğrenmek için okumaya devam edin!

WordPress tipografi eklentileri nelerdir?

WordPress tipografi eklentileri, WordPress kurulumunuzu kişiselleştirmek için kullanılan araçlardır ve buna kişiselleştirilmiş yazı tipleri ve yazı tipleri ekler.

Diğer WordPress eklentileri gibi, PHP ile yazılırlar ve bu nedenle bir WordPress web sitesine sorunsuz bir şekilde entegre edilerek işlevler ekleyebilirler.

Eklentiler, kullanıcıların bir programlama dili öğrenmelerine gerek kalmadan özellikler eklemeleri için görsel bir arayüz oluşturur.



En iyi tipografi eklentisini seçmek için ipuçları

Diğer içerik kişiselleştirme stratejilerine benzer şekilde, WordPress yazı tiplerinizi özelleştirmek, sayfanıza şirketinizin markasıyla uyumlu genel bir görünüm ve his verecektir.

İyi bir WordPress tipografi eklentisi seçmek için aşağıda listelediğimiz gibi belirli özelliklere dikkat edin.

Markanızda kullanılanlara karşılık gelen web yazı tiplerini arayın

Markanız özel yazı tipi kullanmıyorsa – özel olarak şirket markası için oluşturulmuş tipografi – markanın kimlik yazı tipleri Adobe Fonts veya Google Fonts gibi bir web setinde bulunabilir.

VsAA31XEDx5aOYBr
Kaynak: Google Yazı Tipleri
Doğru WordPress yazı tipi eklentisini bulduğunuzda yüklemenizi kolaylaştırmak için bu tipografileri arayın.



DSRTusuXQa6GyDgJ
Kaynak: Adobe Yazı Tipleri
Bazı eklentiler, Google Fonts veya Adobe Fonts'ta yazı tiplerini aramayı kolaylaştırır, ancak hepsinde değil. Bu nedenle, WordPress kurulumunuza eklemek istediğiniz yazı tipleri için bağlantıya sahip olmak kullanışlı olacaktır.

Yazı tipiniz bu web sitelerinin hiçbirinde bulunamıyorsa, sayfanızı oluşturmaya başlamadan önce yazı tipinin .otf, .ttf veya .woff dosyasını bulabildiğinizden emin olun. Bazı eklentiler özel yazı tiplerinin yüklenmesine izin verir ve kurulumunuzu özelleştirebilmek için bu dosyaların yakınınızda olması gerekir.

Kimliğinizin renklerine sadık kalın

Bir WordPress URL'sini değiştirdiğinizde olduğu gibi, yazı tipleriniz için renkleri seçerken marka özelliklerine güvenmelisiniz. Marka tanıma, web varlığınızın önemli bir parçasıdır ve bir şey oluşturduğunuzda bunun için çaba göstermelisiniz.



Seçtiğiniz yazı tipi eklentisiyle marka değeri oluşturmak için marka kılavuzunuza bakın. Kılavuzunuzda yazı tipi ağırlığı ve boyutları gibi açıklamalar varsa, bu yönleri özelleştirmenize olanak tanıyan bir araç bulmalısınız.

Yükleme sorunlarını önlemek için bir yedek yazı tipi ailesi seçin

Bazen, müşteriniz tarafından kullanılan belirli bir cihaz veya farklı bir tarayıcı, sitenizin dağınık ve profesyonellikten uzak görünmesi için yeterlidir.

Bunun nedeni, bazı cihazların web yazı tiplerini düzgün şekilde yüklememesi ve sayfayı hızlı ve verimli bir şekilde yüklemek için sistem yazı tiplerinden birinin yerini alması olabilir .



Bu nedenle Android, iOS, Windows, Mac ve Linux'ta bulunabilecek bir dizi yedekleme sistemi yazı tipine ihtiyacınız var. Bu, WordPress kurulumunuzun, markalama yönergelerinizde seçilen yazı tiplerini düzgün şekilde yükleyemediğinde başvuracağı yazı tipidir.

hbspt.forms.create({ portalId: “355484”, formId: “58695ece-81a2-4f60-bdeb-294598c6a1f4” });

2020 için en iyi 5 tipografi WordPress eklentisi

1. Yazı Tipi Basın

8662qSgUVc9qO4RK
Kaynak: FontPress
FontPress, WordPress temanıza Adobe Fonts, Google Web Fonts ve hatta CSS fontları eklemenize yardımcı olmak için oluşturulmuş bir WordPress font yöneticisidir .



İçeriğinizi uygun gördüğünüz şekilde özelleştirmek için birden fazla görselleştirme için duyarlı araçlar ve eksiksiz parametre listeleri ile yazı tipi boyutunu belirlemeye yönelik araçlar içerir.

FontPress, en çok kullandığınız yazı tiplerine hızlı bir şekilde erişmenin ve değişiklikleri gönderilere toplu olarak uygulamanın ilginç bir yolu olan kısa kodların kullanılmasına izin verir.

flIVvIE4Q4GnPMFw

Araç ayrıca WordPress kurulumunuzdaki tüm aktif yazı tiplerini görsel olarak sunarak her ayar için doğru olanı seçmenizi kolaylaştırır.

Önizlemeler tıpkı web sitenizdeki gibi görünür, bu da içeriği doğrudan WordPress'ten kişiselleştirmenize ve değişikliklerinizi Editör'den canlı olarak görmenize yardımcı olur.



d7cod1Hw67L6Av3A

Daha iyi özellikleri arasında,

  • Eklenti sihirbazını kullanarak metni görsel olarak değiştirme yeteneği
  • Çalışmanızı yayınlanmadan önce görmenize yardımcı olan bir yazı tipi önizleme aracı
  • 21 $'a mal olan küçük bir kerelik kullanım ücreti

2. Yazı Tipi

Fonto, WordPress yazı tiplerinin içeriğini kişiselleştirmenin başka bir mükemmel yoludur. WordPress.org web sitesinde ücretsiz olarak indirilebilir ve WordPress'te yapılabilecek tüm temel yazı tipi düzenlemelerini içerir .

dkezHWLDmtH3dRVY
Kaynak: Fonto
Fonto ile ilgili harika şeylerden biri, eklentinin web sitenizde en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için WordPress desteğiyle çevrimiçi forumlarda size yardımcı olabilecek geniş kullanıcı topluluğudur. Bu güzel değil mi?



Fonto'nun kullanıcılara sağladığı en iyi avantajlar:

  • Herhangi bir para harcamadan test edebileceğiniz ücretsiz bir araçtır.
  • Bir .zip dosyası olarak veya doğrudan WordPress kontrol panelinizden yüklenebilir
  • Geniş kullanıcı topluluğu, aradığınız yanıtları orijinal forumda veya Google aramayı kullanarak başka bir yerde bulmanızı kolaylaştırır.

3. İstediğim Yazı Tipi

İstediğim Yazı Tipi doğrudan konuya girer ve adından da anlaşılacağı gibi, web sitenize eklemek istediğiniz yazı tipini birkaç tıklamayla bulmanıza yardımcı olur.

Araç, yalnızca bir WordPress tipografi eklentisinden daha fazlasıdır. Tasarımcıların yazı tiplerini ana karakter rolüne alarak web siteleri oluşturmalarına yardımcı olacak eksiksiz bir araçtır .



r8ThZCUIaPpHTl0E
Kaynak: İstediğim Yazı Tipi
Araç, Google Fonts, Adobe Fonts ve Font Squirrel gibi birden çok font sağlayıcıyla uyumludur ve çoklu font kombinasyonu gibi özelliklere sahiptir.

Ben de İstiyorum Yazı Tipi

  • Kullanıcıların WordPress web sitelerinde kullanmak üzere kendi yazı tiplerinden herhangi birini yüklemelerine izin verir
  • Yazı tiplerini ileride kullanmak üzere kaydetmenize ve kendi kişisel koleksiyonunuzu oluşturmanıza olanak tanıyan bir favoriler kitaplığına sahiptir
  • Sadece 19$'lık cazip bir fiyat sunuyor

4. Herhangi Bir Yazı Tipi Kullanın

b5hDU7u7xnw6eJkT
Kaynak: Herhangi Bir Yazı Tipi Kullan
Use Any Font, kullanıcıların kendi font dosyalarını .tiff veya .otf formatında yükleyebilecekleri ve sadece birkaç saniye içinde web sitelerinde canlı olarak görebilecekleri basit bir araçtır.



Markanızda kullanılan yazı tiplerini Google Fonts veya Adobe Fonts'ta bulamıyorsanız ve bu nedenle web sitenizi özelleştirmede zorlanıyorsanız bu eklenti en iyisidir.

uEtbblnzBcEfobb3
Kaynak: Herhangi Bir Yazı Tipi Kullan
Web sitenizin belirli bölümlerine yazı tipleri atayabilir, varsayılanı yapabilir ve yeni bir gönderi oluşturduğunuzda eklenti ön ayarlarınızı koruyacağından gelecekte bunu unutabilirsiniz.

Dikkat edin - yazı tiplerini yükleyen siz olduğunuz için, yazı tipi dosyanıza ulaşmak mümkün olmadığında yüklenecek olan içeriğinizle çalışan ikincil bir yazı tipi bulmaya özellikle dikkat etmelisiniz .

Bu harika eklentinin şu faydaları da var

  • WordPress resmi web sitesinde kurulumu ücretsiz
  • Gelecekte yazı tipi çalışmanızı kurmak ve otomatikleştirmek kolay
  • Mobil cihazlar ve birçok yazılım platformu dahil olmak üzere tüm büyük tarayıcılara ve yüksek yazı tipi uyumluluğuna destek

5. Özel Yazı Tipleri

Özel Yazı Tipleri, WordPress resmi web sitesinde bulunabilen basit bir WordPress yazı tipi eklentisidir. Brainstorm Force tarafından oluşturulan araç, dosyaları doğrudan bilgisayarınızdan yükleyerek özel yazı tipi dosyalarını WordPress web sitenize kolaylıkla yerleştirmenize yardımcı olur.

mBhbfpROtrqJMsdX
Kaynak: https://wordpress.org/plugins/custom-fonts/
En iyi sonuçları elde etmek için , aracı kullanarak her zaman mümkün olduğu kadar çok dosya türü yüklemeye çalışın. Bu, yazı tipinizin neredeyse her cihazda okunabilir olmasını sağlayacaktır.

Bu eklentinin en iyi özellikleri şunları içerir:

  • .otf, .ttf ve .woff dosyaları dahil olmak üzere herhangi bir yazı tipi biçimini yükleme yeteneği
  • Tamamen WordPress'e entegre edilmiş kolay arayüz
  • Eklentiyi indirmek ve ihtiyaç duyduğunuz kadar WordPress kurulumunda kullanmak için ücretsizdir.
WordPress tema yazı tiplerinizi özelleştirmek, marka birliğine bağlı kalmanın ve web sitenizi izleyiciler için kişiselleştirmenin harika bir yoludur.

Markanızın anında tanınmasını sağlar, basit bir WordPress temasını çarpıcı bir görsele dönüştürür ve ziyaretçilerinizin sayfanıza ulaştığını ve içeriğinizi okuduğunu hatırlamasını sağlar.

Bir WordPress blogu veya web sayfası oluşturduğunuzda, web sitenizin her zaman hayal ettiğiniz kadar iyi göründüğünden emin olmanıza yardımcı olması için bu eklentilerden en az birini yüklemelisiniz. İşinizi çok daha kolaylaştıracak ve kodlamayı öğrenme ihtiyacınızı ortadan kaldıracaklar.

WordPress tipografi eklentileri hakkında daha fazla şey öğrenmekten keyif aldınız mı? Web sitenizi nasıl özelleştireceğinizi öğrenmek için Kurumsal Bloglar için ücretsiz WordPress Kılavuzumuzu şimdi indirin.
 
Üst