2021 yılında Türkiye’de en çok oynanan ücretsiz oyunlar belli oldu

SheqiL

Hepiniz Haklısınız..
Katılım
7 Eki 2019
Mesajlar
1,161
Aldığı beğeni
23
Puanları
38
Konum
Fransa
Web sitesi
www.belalim.net
Ticaret: 1 / 0 / 0
en çok oynanan ücretsiz oyunlar


Türkiye’de en çok oynanan ücretsiz online oyunlar belli oldu. Ülkemizde 2021 yılında en çok tercih edilen ve oynaması ücretsiz olan oyunları MF olarak sizin için listeledik.

2021 yılının ilk çeyreğinde belli olan, Türkiye’de en çok oynanan ücretsiz oyunlardan battle royale tarzı mobil oyun Garena Free Fire, son ayların en çok oynanan free to play oyunu oldu. Dünya genelinde 218 milyondan fazla oyuncuya sahip olan Free Fire, Türkiye’de de oldukça popüler bir oyun. Son zamanlarda PUBG Mobile’ı geçerek listenin ilk sırasında yer alan Free Fire 2019 yılında Google tarafından "En İyi Popüler Oylama "ödülünü almıştı.

İşte 2021 yılında Türkiye'de en çok oynanan ücretsiz oyunlar

1- Garena Free Fire
2- PUBG Mobile
3- Call of Duty: Mobile
4- Valorant
5- Call of Duty: Warzone
6- LifeAfter
7- Arena of Valor
8- Lords Mobile
9- Mobile Legends
10- League of Legends

en çok oynanan ücretsiz oyunlar



En çok oynanan 10 free-to-play oyundan yedisini mobil, ikisini PC, biri konsol kategorisindeki oyunlar oluştururken, bu oyunlardan dördü MOBA, üçü battle royale, ikisi FPS ve biri de hayatta kalma türünde!


Oyunfor Genel Müdürü Mehmet Dumanoğlu; 2021 yılında en çok oynanan ilk iki ücretsiz oyunun battle royale türündeki mobil oyunlar olmasına dikkat çekerek: “Garena Free Fire ve PUBG Mobile gibi battle royale türündeki mobil oyunlara olan bu ilgi, ülkemizdeki oyunseverlerin oynama alışkanlıklarına dair önemli ipuçları veriyor. Yüksek kur farklarından dolayı konsol veya yüksek donanımlı PC edinmekte zorlanan oyunseverler, oyun ihtiyaçlarını karşılamak için daha çok cep telefonlarını tercih etmeye başladı. Mobil platformda oynamayı tercih ettikleri oyunlar ise genelde anlık rekabetin yoğun şekilde yaşandığı battle royale ve MOBA türündeki oyunlar. Şu an için oyun sektörünün anahtar kelimelerinin ¨mobilite¨ ve ¨anlık rekabet¨ olduğunu söyleyebiliriz.” ifadelerini kullandı.
 
Üst