2022 model Opel Astra’nın fiyatı belli oldu!

Katılım
2 Eyl 2021
Mesajlar
392
Aldığı beğeni
4
Puanları
18
Konum
Bursa
Otomobil sektörünün başarılı oyuncularından biri olan Opel'in Temmuz ayında tanıttığı 2022 model Astra'nın fiyatı belli oldu.

opel-2.jpg


Otomobil sektörünün başarılı oyuncularından biri olan Opel, geçtiğimiz aylarda tanıttığı yeni 2022 model Astra’yı ilk kez vitrine çıkardı. Benzinli ve dizel motor seçeneklerinin yanı sıra ilk kez şarj edilebilir hibrit teknolojisine sahip versiyonları ile kullanıcı karşısına çıkmaya hazırlanan otomobilin Avrupa fiyatı da belli oldu.


Yeni Opel Astra’nın özellikleri ve fiyatı

Opel’in en çok satan modeli olan Astra, yepyeni görünümüne kavuşuyor. C segmenti hatcback sınıfının yeni üyesi olan bu otomobil, şarj edilebilir hibrit teknolojisine sahip versiyonları ile de ilk kez elektrikli hale geliyor. Tasarım tarafında Mokka, Crossland ve Grandland modellerinde benimsenen cesur ve saf çizgisini devam ettiren yeni Opel Astra, 2023 yılından itibaren Astra-e adında sadece elektrikli olarak satışa sunulacak.

Liverpool teknik direktörü ve aynı zamanda Opel marka elçisi olan Jurgen Klopp‘un de katılımıyla vitrine çıkan 2022 model Opel Astra, sportif tasarımının aksine geniş iç mekanıyla da büyüleyecek. 4.374 mm uzunluğunda ve 1.860 mm genişliğinde olan otomobilin bagaj hacmi de 422 litre olacak. Arka koltukların yatırılması durumunda ise bagaj hacmi 1.250 litreye kadar çıkacak.

opel-1-1.jpg


Markanın yeni yüzü ve temel dış tasarım öğesi olan Opel Vizör’le daha dinamik bir görünüme kavuşan yeni Astra’nın iç mekânında ise geniş ekranlar ve sezgisel kumandalarıyla tamamen dijital Pure Panel karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra 168 LED hücreye sahip en güncel Intelli-Lux LED® Pixel Far teknolojisine de sahip olan otomobil, kullanıcıları memnun edecek zengin motor seçenekleri ile de sınıfında fark yaratacak.

Yeni Astra, 6 ileri manuel ve 8 ileri otomatik şanzıman ile gelecek. Buna ek olarak 110 bg benzinli ve 130 bg dizel motor seçeneğinin yanı sıra şarj edilebilir hibrit versiyonlarda ise 225 bg‘ye kadar güç üretebilecek. Benzinli ve dizel motor seçeneklerinde 6 ileri manuel şanzıman standart olarak sunulurken, daha güçlü motor seçeneklerinde ise 8 ileri otomatik şanzıman bulunacak.



Tasarım ve motor özelliklerinin yanı sıra donanım konusunda da kullanıcıları hayal kırıklığına uğratmayan yeni Opel Astra, en güncel otonom sürüş desteklerini yapısında barındıracak. Otomobil, ön cama konumlandırılmış çok işlevli kameraya ek olarak biri önde, biri arkada ve birer tane yanda olmak üzere dört gövde kamerasına sahip olacak. Buna ek olarak biri önde ve her bir köşede olmak üzere beş radar sensörüne ve ön ve arka olmak üzere ultrasonik sensörleri de yapısında barındıracak.

Otomobilde mevcut olan kameralar ve sensörler, kameraların ve radarın menzilini uzatan Intelli-Drive 2.0 kapsamında e-horizon bağlantısıyla çalışacak. Bu teknoloji de otomobilin virajlardaki hızını ayarlama, hız önerisinde bulunma, yarı otonom şerit değiştirme gibi görevleri rahatlıkla üstlenecek.

2022 yılının başından itibaren ülkemiz de dahil olmak üzere tüm dünyada benzinli, dizel ve şarj edilebilir hibrit versiyonlarıyla satışa sunulması beklenen 2022 model Opel Astra için siparişler Ekim ayından itibaren başlayacak. 22 bin 465 euro başlangıç fiyatıyla satışa çıkması beklenen 6. nesil Opel Astra’nın 2022 yılının ilk yarısında Türkiye’de de satışa sunulması planlanıyor.
 
Üst