Ev yapımı beyti kebap tarifi

Katılım
2 Eyl 2021
Mesajlar
392
Aldığı beğeni
4
Puanları
18
Konum
Bursa
Ticaret: 0 / 0 / 0

Ev yapımı beyti kebap​

Ev yapımı beyti kebap nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve tarifi.

MALZEMELER​

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 dilim ufalanmış ekmek
  • 1 adet yumurta
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Kekik
LAVAŞIN HAMURU İÇİN

  • 4 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar ılık su
SOSU İÇİN

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
SERVİS İÇİN

  • Yoğurt
  • 1 tutam maydanoz
  • Közlenmiş biber
  • Közlenmiş domates

2365123_3424632ca017f448282f33bc5aa16bc4.jpg

NASIL YAPILIR?​

  • İçi için; bir kaba tüm malzemeyi koyun ve yoğurun.
  • Kıymalı harçtan dört adet uzunlamasına ince olacak şekilde köfte hazırlayın.
  • Hamuru için; bir kaba mayayı, yarım çay bardağı ılık suyu koyun.
  • Mayayı eritip kabarmasını bekleyin.
  • Kabaran mayanın içine tuzu ve unu ilave edin.
  • Sonra yavaş yavaş ılık suyu ilave edin.
  • Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurup hamuru biraz dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru 4 eşit parçaya bölün.
  • Hamurları kalın yufka hamuru gibi olacak şekilde açın.
  • Hazırladığınız yufkaların üzerine köfteleri yerleştirin.
  • Çok sıkı olmayacak şekilde sarın.
  • Önceden ısıtılmış 180° fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Sosu için; tereyağını eritin.
  • İçine sırayla diğer malzemeleri ilave edip, iyice karıştırın ve 3-4 dakika kaynatın.
  • Pişen beytileri servis tabağına alın.
  • Beytilerin ortasına yoğurt koyup üzerlerine hazırladığınız sosu gezdirin.
  • Daha sonra kenarlarına közlenmiş domates, biber yerleştirin.
  • Üzerlerini maydanoz ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun...
 
Üst