Ev yapımı beyti kebap
Ev yapımı beyti kebap nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve tarifi.
MALZEMELER
- 500 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 dilim ufalanmış ekmek
- 1 adet yumurta
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Tuz
- Kekik
LAVAŞIN HAMURU İÇİN
- 4 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar ılık su
SOSU İÇİN
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Tuz
- Kırmızı pul biber
SERVİS İÇİN
- Yoğurt
- 1 tutam maydanoz
- Közlenmiş biber
- Közlenmiş domates
NASIL YAPILIR?
- İçi için; bir kaba tüm malzemeyi koyun ve yoğurun.
- Kıymalı harçtan dört adet uzunlamasına ince olacak şekilde köfte hazırlayın.
- Hamuru için; bir kaba mayayı, yarım çay bardağı ılık suyu koyun.
- Mayayı eritip kabarmasını bekleyin.
- Kabaran mayanın içine tuzu ve unu ilave edin.
- Sonra yavaş yavaş ılık suyu ilave edin.
- Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurup hamuru biraz dinlendirin.
- Dinlenen hamuru 4 eşit parçaya bölün.
- Hamurları kalın yufka hamuru gibi olacak şekilde açın.
- Hazırladığınız yufkaların üzerine köfteleri yerleştirin.
- Çok sıkı olmayacak şekilde sarın.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında 25-30 dakika pişirin.
- Sosu için; tereyağını eritin.
- İçine sırayla diğer malzemeleri ilave edip, iyice karıştırın ve 3-4 dakika kaynatın.
- Pişen beytileri servis tabağına alın.
- Beytilerin ortasına yoğurt koyup üzerlerine hazırladığınız sosu gezdirin.
- Daha sonra kenarlarına közlenmiş domates, biber yerleştirin.
- Üzerlerini maydanoz ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun...