Google Search Console Bilgisayar Korsanlığı

Katılım
1 Eyl 2021
Mesajlar
411
Aldığı beğeni
8
Puanları
18
Ticaret: 0 / 0 / 0
Bilgisayar korsanlığı veya saldırıya uğramış içerik ne demektir?
Saldırıya uğramış içerik, sitenizin güvenliğindeki açıkların sonucunda izniniz olmadan sitenize konan içeriktir. Kullanıcılarımızı korumak ve arama sonuçlarımızın bütünlüğünü sağlamak amacıyla Google, saldırıya uğramış içeriği, arama sonuçlarımızın dışında tutmak için elinden geleni yapar. Saldırıya uğramış içerik, kullanıcılarımıza kötü arama sonuçları verir ve potansiyel olarak makinelerine zararlı içerikler yükleyebilir. Sitenizin güvenliğini korumanızı ve saldırıya uğramış içeriği bulduğunuzda temizlemenizi öneririz.

Bazı saldırı örnekleri şunlardır:

  • Yerleştirilmiş içerik
    Bilgisayar korsanları web sitenize erişim kazandıklarında, sitenizdeki mevcut sayfalara kötü amaçlı içerik yerleştirmeyi deneyebilir. Bu işlem genellikle, kötü amaçlı JavaScript'in doğrudan siteye veya iframe öğelerine yerleştirilmesi biçiminde gerçekleştirilir.
  • Eklenmiş içerik
    Bazen güvenlik açıklarından dolayı, bilgisayar korsanları sitenize spam veya kötü amaçlı içerik barındıran yeni sayfalar ekleyebilir. Bu sayfalar genellikle arama motorlarına müdahale etmeyi amaçlar. Mevcut sayfalarınız saldırı belirtisi göstermeyebilir, ancak yeni oluşturulan bu sayfalar, sitenizin ziyaretçilerine veya arama sonuçlarındaki performansınıza zarar verebilir.
  • Gizli içerik
    Bilgisayar korsanları, sitenizdeki mevcut sayfalara kurnaz bir şekilde müdahale etmeyi de deneyebilir. Amaçları, sitenize arama motorlarının görebileceği, ancak sizin ve kullanıcılarınızın belirlemekte zorlanabileceğiniz içerik eklemektir. Bu, CSS veya HTML kullanarak bir sayfaya gizli bağlantılar veya gizli metinler eklemeyi ya da daha karmaşık değişiklikleri (ör. gizleme gibi) içerebilir.
  • Yönlendirmeler
    Bilgisayar korsanları, web sitenize, zararlı veya spam içerikli sayfalara yönlendirme yapan zararlı kodlar yerleştirebilir. Yönlendirmenin türü bazen yönlendirene, kullanıcı aracısınaa veya cihaza göre değişir. Örneğin, Google arama sonuçlarında bir URL'yi tıkladığınızda şüpheli bir sayfaya yönlendirilebilirsiniz, ancak aynı URL'yi doğrudan bir tarayıcıdan ziyaret ettiğinizde herhangi bir yönlendirme olmaz.
 
Üst