- Katılım
- 1 Eyl 2021
- Mesajlar
- 411
- Aldığı beğeni
- 8
- Puanları
- 18
İçindekiler
- Kahve Falı Nasıl Bakılır?
- 1) Telve Önemli!
- 2) Kıvam Şart
- 3) Fincan Kapansın
- 4) Fincan Soğusun
- 5) Fincan Açılsın
- 6) Yön Önemli
- 7) Odaklanın
- 8) Gözlemleyin
- Kahve Falı Sözlüğü
- Fil
- Deve
- Tavşan
- Geyik
- Kaplumbağa
- Ördek
- Horoz
- Baykuş
- Denizkızı
- Zürafa
- Kedi
- At
- Göz
Kahve Falı Bakmak İstiyorum, Nasıl Fal Bakılır?
Kahve falı ve kahve kültürü çok eski zamanlardan günümüze kadar devam eden bir kültürdür. Keyifli sohbetlere eşlik eden kahveler, afiyetle içilir “Hadi fincanını kapat da bir fal bakalım.” dedikten sonra derin detaylara gidilir. Türk toplumunda yaygın olan kahve telvesinden mesajlar çıkarma durumu, kahve falı olarak bilinmektedir.8. yüzyılda Yemen’de keşfedilen kahve, zamanla her toplumu etkisi altına almayı başarmıştır. Kahve çekirdeklerinin öğütülüp sıcak su ile hazırlanması farklı türlerdeki kahveyi meydana getirmiştir. Kahve falı ise Eski Çin Uygarlığı’ndan gelen bir kültür olarak kayıtlarda yer almaktadır. Demir aletlerde oluşan pas lekelerini şekillere benzetmek, kahvenin keşfinden sonra kahve telvesi üzerinde devam etmiştir.
Osmanlı Dönemin’de sarayda kahve saatlerinde kadınlar sohbet etmek amacı ile kahve içerlermiş. Bu kahve saatlerinde ise fincan dibinde kalan telvenin benzediği cisim veya canlıları hayatlarına göre yorumlarmış. Sarayda konuşulmayan konular, kahve fincanında ortaya çıkarmış. Bir çeşit dert dökme ve rahatlama olarak zaman zaman kahve falları bakılırmış. Osmanlı’dan kalan çizimlerde kadınların kahve falı bakarken resmedildiği de bilinmektedir. Bu çizimlerden bazılarının müzelerde yer aldığı ifade edilir.
Kahve falı şimdilerde hoş sohbetlere daha da neşe katmak için bakılmaya devam ediyor. Atın murat olduğu, güvercinin haber olduğu kahve falları sizin de neşenize neşe katsın diye bu yazımızı hazırladık. Kahve falınızda gördüklerinizin ne anlama geldiğini merak ediyorsanız, işte tüm merak ettikleriniz.
Ne demişler? Fala inanma, falsız da kalma!
Kahve Falı Nasıl Bakılır?
1) Telve Önemli!
Kahve falının verimli şekilde gözlemlenip yorumlanması için öncelikle kahvenin güzelce pişmesi gereklidir. Telvesinin az olması oluşacak şekilleri de etkileyecektir. Bu nedenle fal için bakılan kahvelere bir miktar daha kahve eklenmelidir.2) Kıvam Şart
Afiyetle içilen kahve, çok az miktarda sulu bırakılır. Eğer çok akışkan veya katı olursa fincan içinde şekiller oluşmaz.3) Fincan Kapansın
Kahve falı bakanların en çok dikkat ettiği detay ise fincanın kapanma şeklidir. Fincanı kapatırken kendinize doğru kapatıp bu sırada dilek tutmanız gerekecektir.4) Fincan Soğusun
Fincanı bir müddet soğuduktan sonra açmalısınız. Soğumasını hızlandırmak için fincanın tabanına yüzük veya bozuk para koyabilirsiniz.5) Fincan Açılsın
Şimdi sıra soğuyan fincanı açıp yorumlamaya geldi. Eğer ilk alışınız da fincan ve tabak zor ayrılıyorsa falınız padişah falı olmuştur ve tutulan dileğin gerçekleşmesi daha yakındır.6) Yön Önemli
Fincanı tutma yerinden tutun ve aydınlık bir ortamda incelemeye başlayın. Fincandaki görselleri saat yönünde takip etmeyi unutmayın.7) Odaklanın
Fincan içine odaklanırken tüm stresinizi ve aklınızdakileri unutun. Çünkü fal bakanların rahat bir zihin ile bakması daha kabul edilir. Fala bakan kişinin duyguları yorumlarına yansıyabilir.8) Gözlemleyin
Kahve falında bilinen iyi ve kötü yorumlar şöyle fark edilir: Fincanı sapından dik tutun. Yani fincan sapı altta kalmalıdır. Sağda kalan şekiller iyi düşünceler, solda kalan şekiller ise olumsuz yorumlar olacaktır. Eğer fincan dibinde bolca telve kaldıysa, kahveyi içen kişinin birtakım stresler içinde olduğu söylenir. Fincan dibi temiz ise fal sahibinin gayet huzurlu olduğu ifade edilir.Kahve falına bakan kişinin gördüğü şekiller, fincanın ağız kısmına yakınsa bu şekillerin hayata yansıması daha kolay olacaktır. Fincanın dibi uzak zamanı, ağız kısmı ise çok yakın zamanı anlatır.
Ayrıca kadınların 6. hisleri hormonlardan dolayı daha baskın olduğu için genellikle fal bakan kişiler kadın olur. Şekilleri yorumlamakta kadınların daha etkili olduğu söylenir. Annelik duyguları ve 6. his ile bakılan kahve falları, şekillerin daha iyi yorumlanmasını sağlar.