Mısır çorbası tarifi, nasıl yapılır?

Katılım
3 Eyl 2021
Mesajlar
209
Aldığı beğeni
1
Puanları
18
Konum
Kütahya
Ticaret: 0 / 0 / 0

Kıvamı ve lezzetiyle kış mevsimlerinin vazgeçilmez lezzeti olan mısır çorbası, sağlıklı besin içeriğiyle de tercih sebebi. Peki mısır çorbasının tarifi nedir? Mısır çorbası nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve püf noktaları...​


Mısır çorbası tarifi, nasıl yapılır?


Kışın soğuk günlerinde içinizi ısıtacak çorba çeşitlerinden, mısır çorbası tarifini vereceğim. Çorbanın kıvamı ve lezzeti ile mısır çorbası tarifini beğeneceğinizi umarak, paylaşıyorum.

Kaç Kişilik: 8-10

Hazırlama Süresi: 10 dakika

Pişirme Süresi: 30 dakika


Mısır Çorbası İçin Gereken Malzemeler:


1 çay bardağı yarma

1 çay bardağı konserve mısır

1-2 adet havuç

1 su bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı un

1 adet yumurta

Sıvıyağ

Nane

Tuz

Mısır Çorbası Yapılışı:


1 çay bardağı yarmayı, 5 su bardağı suyla haşlayın.

Haşlanan yarmanın ağzını kapayın.

Kabarması için bekletin.

Tencereye biraz sıvıyağ koyun.

Küçük küçük doğradığınız havuçları ekleyip, kavurun.

Pişen yarmayı, suyu ile birlikte havuçların üzerine alın.

Kaynayınca, mısırı da ekleyin.

Suyu az ise, 1 su bardağı sıcak su ekleyin.

Bu şekilde orta ateşte pişirin.

Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve unu çırpma teli ile tamamen pürüzsüz olana kadar çırpın.

Yoğurtlu karışımı, çorbaya azar azar ilave edin.

Dökerken, çorbayı sürekli karıştırın.

Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.

Çorbanız kaynayınca, ocağın altını kısın.

5 dakika kısık ateşte pişirin.

Küçük bir tavaya sıvıyağ koyun ve ısıtın.

1-2 tatlı kaşığı nane ekleyin.

Naneleri yakmadan ocaktan alın ve çorbanın üzerine dökün.

Çorbanın tuzunu da en son ekleyin.


Sıcak olarak kaselere alıp, servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.


Püf Noktası:


Yarmayı çorbayı yapmadan birkaç saat önce kaynatın.

Kabarmasını bekleyin.

Bekledikçe daha güzel kabarıyor.

Arzu eden haşlanmış nohut da katabilir.

Yoğurtlu karışımı çorbaya ilave etmeden önce bir kepçe çorbadan alınır.

Karışım ılındıktan sonra çorbaya azar azar aktarılır.

Bu sayede çorbanız kesilmez.

Tuzunu ise en son ekleyin.
 
Üst