Mutancana
Sultanların ağzına layık Osmanlı mutfağı'ndan mutancanayı sofranıza taşımaya ne dersiniz? İşte mutancana malzemeleri ve tarifi.
MALZEMELER
- 1200 gr kuzu but eti
- 1,5 su bardağı et suyu
- 3 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı bal
- 5 adet siyah erik
- 4 adet kayısı
- Yarım su bardağı kabuksuz badem
- 1 salkım siyah üzüm
- 2 yemek kaşığı sirke
- Tuz
NASIL YAPILIR?
- Düdüklü tencereye kuzu but eti, soğan, üstünü geçecek kadar su ve biraz da tuz ekleyek pişirin.
- Pişen etleri süzün.
- Bu sırada soğanları küçük küçük doğrayın.
- Tencereye aldığınız etlerin üzerine soğan, bal, et suyu, tuz ve karabiberi ekleyin.
- Pişirmeye devam edin.
- Yemeği ateşten almadan önce badem, sirke ve meyveleri ekleyip biraz daha pişirin.
Afiyet olsun...