Samsung Galaxy J8 İncelemesi

Katılım
1 Eyl 2021
Mesajlar
411
Aldığı beğeni
8
Puanları
18
Ticaret: 0 / 0 / 0
Samsung Galaxy J8 İncelemesi


Güney Koreli teknoloji devi Samsung, akıllı telefon piyasasındaki yerini korumak için sıkı bir çalışma yürütüyor. Samsung Unpacked etkinliği kapsamında tanıtılan ürünler bunun bir kanıtı. Ancak bu yazımızda farklı bir segmentin ürünü olan Samsung Galaxy J8 modelini inceleyeceğiz. Özellikle kamera ve kullanıcı deneyimi konusunda iddialı olan firma fiyatı da mümkün olduğunca düşük tutmaya çalışmış. Son çeyrekte Apple'ı bile geride bırakıp en çok telefon satan 2. Firma olan Huawei ve piyasadaki hızlı yükselişini sürdüren Xiaomi karşısında kaliteli bir fiyat-performans ürünü çıkartan Samsung, bakalım ne kadar başarılı bir iş yapmış.


Tasarım



Sürekli yeni modeller çıkarmasına rağmen giriş ve orta seviye akıllı telefonlarında herhangi bir yenilik yapmayalı uzun zaman geçen Samsung'un yeni fiyat-performans telefonu Galaxy J8 bu duruma bir son veriyor. Tasarım konusunda eski modellerine yakın bir çizgi izleyen firma tek parçadan oluşan metal ve ince bir kasa tercih etmiş. Kasanın mat görüntüsü ve kıvrımlı köşeleri akıllı telefona üst seviye bir görüntü ve hissiyat kazandırmış diyebiliriz. 6 inçlik büyük bir ekrana sahip olmasına rağmen tek elle rahat bir kullanım keyfi sunan akıllı telefonun ön kısmında 16 MP LED flaşla desteklenmiş bir selfie kamerası arka kısmında ise 16MP + 5MP led flaşlı ikili kamera ve parmak izi sensörü bulunuyor.



5b71796218d84.jpeg



Bu arada hoparlör artık farklı yerde. Uzun zamandır telefonun alt kısmında görmeye alışık olduğumuz hoparlör artık cihazın sağ üst tarafında güç tuşunun hemen üstünde bulunuyor. Cihazın sol tarafında ses tuşları, Sim ve microSD girişi bulunurken alt tarafında ise Micro USB şarj girişi ve Samsung'un bir türlü vazgeçmediği 3.5mm jak girişi gözümüze çarpıyor. Kısaca, telefonun genel görüntüsü, kalitesi ve hissiyatı segmentinin üzerinde diyebiliriz.

Ekran
Samsung'un
yeni nesil akıllı telefonlarında karşımıza çıkan Infinity Edge yani “Sonsuz Ekran” teknolojisi Galaxy J8 modelinde de kullanılmış çok da güzel olmuş. Biraz önce de bahsettiğimiz gibi akıllı telefon 6 inç büyüklüğünde 720x1480 piksel çözünürlüğünde Super AMOLED teknolojisine sahip bir ekranla karşımıza çıkıyor. Gorilla Glass sağlamlığı ile güvenceye alınan ekranda 18:9 görüntü oranı benimsenmiş. Teknik terimleri bir tarafa bırakıp bizim yorumlarımıza gelecek olursak, cihazın ekranı segmentine göre çok başarılı olmuş diyebiliriz. Canlı ve doygun renklerinin yanı sıra hatırı sayılır derecede iyi bir kontrast seviyesi sunan ekran ince çerçevesi ile birlikte fiyat-performans üzerine yoğunlaşılmış bir akıllı telefon için başarılı bir görüntü performansı sağlıyor.

Bu arada kullanıcı deneyimini en üst seviyeye taşımak için eklenen Outdoor ve mavi ışık filtresi özelliklerinden bahsetmezsek olmaz. Direkt güneş ışığı altında daha başarılı bir görüntü deneyimi sunmak için geliştirilen Outdoor modu işini gerçekten iyi yapıyor. Güneş ışığı altında ekranı rahat bir şekilde görmemize olanak sağlayan bu özellik ekran 15 dakika boyunca kullanılmadığında otomatik olarak kapanarak pil tasarrufu da sağlıyor. Bilgisayar ekranlarından aşina olduğumuz mavi ışık filtresi teknolojisi, gözlerimiz fazla yorulmadan ekran başında uzun zaman geçirebilmemize yardımcı oluyor. Genel olarak, cihazın bir fiyat performans telefonu olduğunu da göz önüne alırsak, Galaxy J8 ekranıyla bizden tam not almayı başarıyor.

Performans
Samsung Galaxy J8,
Qualcomm Snapdragon 450 işlemci, 4GB RAM ve 64GB depolama seçeneğiyle satışa sunuluyor tabi Micro SD kart girişini de unutmamak lazım, yani depolama sizin için yeterli değilse arttırmak mümkün. Ancak işlemci yönünden biraz geri kaldığını söylemezsek olmaz özellikle de rakip firmaların bu işlemciyi çok daha uygun fiyatlardaki cihazlarında tercih ettiği bariz ortadayken.

Bunların yanı sıra telefonu kullanırken takılma veya donma yaşanması olası bir durum ve cihaz uzun süreli GPS kullanımında ısınmaya başlıyor. Eğer ağır oyunlar oynayacağınız ya da rahat rahat multitasking yapabileceğiniz bir telefon arıyorsanız size başka bir model bakmanızı öneririz. İşin doğrusu, her ne kadar orta fiyatlı bir cihaz olsa da daha iyi bir işlemci ve daha iyi bir performans beklerdik.

5b71796220eb8.jpeg


Batarya tarafında ise bizi 3500 mAh değerinde bir güç kaynağı karşılıyor. Tek şarj ile ortalama bir kullanım ömrü sunan cihazın pek de hızlı şarj olmadığını belirtelim. Performans tarafında cihazın en beğendiğimiz kısmı, ses performansı oldu diyebilirim. Kulaklık ve hoparlör kısmında hem kaliteli hem de yüksek ses performansı sunan cihazın yeri değişen hoparlörünü de herhangi bir şekilde bloke etmek çok mümkün değil.



Yazılım konusuna gelecek olursak Galaxy J8, işletim sistemi olarak Android 8.0 ile beraber geliyor. Diğer akıllı telefonlarında olduğu gibi Samsung ara yüzünün kullanıldığı cihaz, klasik Samsung uygulamaları ile birlikte geliyor. Telefondaki dosya yöneticisi uygulaması sayesinde depolama konusunda tasarruf etmek mümkün ayrıca bu dosya yöneticisi, sosyal medya uygulamaları yüzünden birden çok kez kaydedilmiş fotoğrafları da temizleyerek ekstra depolama alanı kazanmamızı sağlıyor.

Kamera
Samsung Galaxy J8 daha önce de bahsettiğimiz gibi iki adet lensten oluşan bir ana kamera düzeneği ile geliyor. İlkinin 16 MP sensör ve F/1.7 diyafram açıklığına, ikincil olanın ise 5 MP sensör ve F/1.9 diyafram açıklığına sahip olduğu ana kamera sistemi LED Flaş ile desteklenmiş. Ön kamera olarak 16MP sensörün kullanıldığı akıllı telefon kamera performansı açısından başarılı bir iş çıkarıyor.



5b7179622a29d.jpeg




Aslında tam da Samsung'dan beklediğimiz üzere, Galaxy J8 modeli de kamera performansı açısından bizi hayal kırıklığına uğratmadı. Ana kamerada kullanılan çift lens sistemi sayesinde arka plan bulanıklığı hem fotoğrafı çekerken hem de daha sonradan ayarlanabiliyor ve bu şekilde tam olarak istediğiniz fotoğrafı yaratmanız mümkün kılınmış. Kamera ara yüzünün de sorunsuz ve hızlı bir şekilde çalıştığını göz önünde bulundurursak bu telefonu ile fotoğraf çekmek gayet eğlenceli. Tüm çekim modlarının sorunsuz bir şekilde çalıştığını belirtelim. Ekstra olarak “portrait backdrop” ve “portrait dolly” özellikleri sayesinde fotoğrafınızı arka planda ki istenmeyen görüntülerden ayrıştırmak çok daha kolay bir hal almış. Genel performansını oldukça başarılı bulduğumuz ana kamera detaylı, keskin, canlı renklere sahip kaliteli fotoğraflar çekiyor.



5b7179623484f.jpeg




Ön kameraya bakacak olursak, Samsung Galaxy J8'in 16 Megapiksellik LED flaşla desteklenmiş kamerası rakiplerine göre daha gerçekçi fotoğraflar ortaya koyuyor. Ekstra olarak telefona yüklü bir şekilde gelen yüz filtreleri ve güzellik modu ile eğlenceli bir kamera deneyimi sunuyor. Genel olarak, gerçekçi, doğru renklerde ve abartısız fotoğraflar çeken Galaxy J8, ön kamerasıyla da geçer not almayı başarıyor.



5b7179623e9d8.jpeg




İncelememizi genel bir şekilde değerlendirecek olursak Samsung Galaxy J8, sonsuz ekranı, ince çerçevesi ve metal kasası ile gayet şık bir görüntüye sahip. Tasarımı ile birlikte kamera performansı ve fiyatı da Samsung sevenleri mutlu edecektir. Ancak genel performans açısından rakiplerinin oldukça gerisinde kalıyor. Kullanılan eski nesil işlemci telefonun stabil bir şekilde çalışmasını engelliyor. Huawei ve Xiaomi gibi iddialı rakiplerinin bu işlemciyi çok daha uygun fiyatlı serilerinde kullandığını göz önüne alacak olursak performans arayan kişilerin başka modellere yönelmeleri daha doğru olacaktır.

Kaynak : incehesap.com/blog/samsung-galaxy-j8-incelemesi/
 
Üst