Şekerpare tarifi: Şekerpare nasıl yapılır?

SheqiL

Hepiniz Haklısınız..
Katılım
7 Eki 2019
Mesajlar
1,161
Aldığı beğeni
24
Puanları
38
Konum
Fransa
Web sitesi
www.belalim.net
Ticaret: 1 / 0 / 0

Türk mutfağının en lezzetli ve yapımı zor geleneksel tatlılarından biri olan şekerparenin tarifi ve püf noktaları merak ediliyor. Şekerpare yaparken hamurunun kıyır kıyır olması ve ağızda dağılması gerekiyor. Peki şekerpare nasıl yapılır? İşte şekerpare tarifi için gereken malzemeler...

Şekerpare tarifi: Şekerpare nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye'de yarışmacılar bir üst tura atlayabilmek için geleneksel tatlılardan biri olan şekerpareyi yapabilmek için mücadele ediyor. İşte şekerpare tarifi için gereken malzemeler ve tarifin detayları...

ŞEKERPARE TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER



125 gram oda ısısında margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı silme irmik
1 adet yumurta
1, 5-2 su bardağına yakın un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı silme kabartma tozu
1 çay bardağı fındık

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu

ŞEKERPARE TARİFİ

Karıştırma kabına yağı, pudra şekerini koyup karıştırıyoruz.


Yumurtayı ilave edip tekrar karıştırıyoruz

İrmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.

Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp elimizle yuvarlıyoruz.

Üzerini çok hafif düzleyip ortalarına birer bütün fındık içi yerleştiriyoruz.

Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.

180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.

Şerbet için derin tencereye suyu ve şekeri koyup yaklaşık 10-15 dakika arası pişiriyoruz.

İndirmeye yakın limon suyunu ekliyoruz 2-3 dakika daha pişiriyoruz.

Pişen şerbeti ılınmaya bırakıyoruz.

Pişen şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar bekletip ılık şerbeti üzerine kepçe yardımı ile gezdiriyoruz.
 
Üst