WordPress Web Sitenizi Yönetirken Kaçınmanız Gereken 10 Kötü Alışkanlık

SheqiL

Hepiniz Haklısınız..
Katılım
7 Eki 2019
Mesajlar
1,161
Aldığı beğeni
23
Puanları
38
Konum
Fransa
Web sitesi
www.belalim.net
Ticaret: 1 / 0 / 0
WordPress web sitesi yönetimi söz konusu olduğunda, iki seçeneğiniz vardır - bunu doğru şekilde yapmak veya birinin sizin için yapmasına izin vermek . Başarılı bir WordPress web sitesini korumak ciddi bir görevdir ve sitenizin her zaman güncel olmasını ve sürekli olarak gelişmesini sağlamak için sektörün en iyi uygulamalarını ve tekniklerini takip etmeyi gerektirir. 2020'de WordPress'in İnternet'teki tüm web sitelerinin% 38,8'ine güç vermesine şaşmamalı.

WordPress'in açık kaynak doğası, büyüme ve ölçeklendirme için birçok işlev ve fırsat sağladığı için hem bir nimet hem de bir lanettir , ancak aynı zamanda bilgisayar korsanlarının sitenin güvenliğini ihlal etmeleri için birçok açık kapı bırakır. Elbette, web sitesi sahiplerinin genellikle yaptığı en yaygın hatalardan kaçınırsanız, bunların tümü önlenebilir.



Kötü alışkanlıkları web sitenizin yönetimine dahil etmek, genellikle organik arama sıralaması, kötü site performansı, daha az dönüşüm ve yabancılaşmış müşterilerle sonuçlanır. Bu, gelir kaybına yol açar ve genel marka itibarınızı riske atar. Bunun olmasını istemediğine bahse gireriz.

Peki nasıl güvende kalıyorsunuz?

Kötü WordPress yönetim alışkanlıklarından kaynaklanan
birçok risk vardır, bu yüzden her birini ele almak ve web yöneticisi becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olmak istiyoruz.

Bu makalede, WordPress sitenizi yönetirken kaçınmanız gereken bazı bakım alışkanlıklarını özetleyeceğiz. Ancak bildiğiniz gibi, her kötü alışkanlığın yerini iyi bir alışkanlık alabilir, bu yüzden bunu nasıl doğru yapacağınıza dair profesyonel bir ipucu da ekledik.



Aşağıdakiler yapmamanız gereken şeylerdir.

1. Eski Bir WordPress Sürümüne Bağlılık​

WordPress, şu anda yaklaşık 17 yıldır çalışan açık kaynaklı bir içerik yönetim sistemidir. Sistemi güncel tutan, iyileştirilmesine katkıda bulunan, hata yamaları yayınlayan ve reklam yazılımları, kötü amaçlı yazılımlar, casus yazılımlar gibi sürekli çevrimiçi tehditlere karşı güvende tutan harika bir topluluğa sahiptir. Bu, WordPress'in tıpkı web sitenizin olması gerektiği gibi canlı, gelişmekte ve değişmekte olduğu anlamına gelir.

Nedeni ne olursa olsun, WordPress siteniz asla eski bir sürümde bırakılmamalıdır. Ayrıca, web sitenizi ilk başlattığınız günkü sürümde asla bırakmamalısınız.



Bunlar gerçekten çok kötü fikirler. Siber suçların sürekli gelişen karmaşıklığını küçümsememelisiniz. Eski bir WordPress sürümüne bağlı kalmak çoğu zaman açık bir kapı bırakır, böylece kötü adamlar web sitenize girebilir, fikirlerinizi çalabilir, markanızdan ödün verebilir veya daha da kötüsü müşterilerinizin özel bilgilerini tehlikeye atabilir, bu da sizi mahkemeye çıkarabilir.

Profesyonel ipucu: Sorumluluk sahibi olun ve WordPress'inizi düzenli olarak güncelleyin, AMA önce hazırlık sitenizde yapın.​

WordPress Core sürümünü, aktif temanızı ve kullandığınız tüm eklentileri güncel tutmalısınız! WordPress, yararlanmanız gereken iyileştirmeler ve hata düzeltmeleri için tüm yıl boyunca güncellemeler yayınlar. Hiçbir önemli güncellemeyi kaçırmadığınızdan emin olmak için, bildirimlerinizi etkinleştirmenizi ve e-posta hatırlatıcıları kurmanızı öneririz.



wordpress kontrol paneli güncellemeleri

Ekran görüntüsü, en son güncellemeleri kontrol edebileceğiniz WordPress panosundaki Güncellemeler bölümündedir.


Bunun kolay bir görev olduğunu düşünebilirsiniz, "Gösterge Tablosuna gidip Güncellemeler'e gidiyorum ve tüm bu Güncelle düğmelerine basıyorum ve her şey yoluna girecek, değil mi?"

Teknik olarak, evet. Bu düğmelere basmak kadar kolaydır, ancak WordPress sitenizi yönetmede en iyi uygulamalar için cevap "hayır" dır.

Her şeyden önce, hazırlık sitenizdeki güncellemeleri test etmeniz ve üretim sitenizde bu düğmelere basmadan önce hiçbir gerileme olmadığını onaylamanız gerekir . Canlı web sitesine değişiklikleri uygulamadan önce her zaman bu güncellemelerin uyumluluğunu bir test sunucusunda kontrol etmenizi öneririz.



2. Doğrulanmamış ve Aşırı Eklenti Kullanma​

WordPress, güncellemeleri sürekli olarak çekirdeğine ekleyen harika bir topluluğa sahip olmanın yanı sıra, diğer geliştiriciler tarafından oluşturulan eklentileri de destekler. Bu eklentiler, resmi WordPress Eklentiler Dizininde mevcuttur ve WordPress her eklentinin standartları geçtiğinden emin olmak için onu denetlese de, yine de web sitenizde her şeyin sorunsuz çalışacağını garanti etmez. Bu nedenle, eklentilerin nereden geldiği konusunda dikkatlice kontrol ettiğinizden ve araştırmanızı yaptığınızdan emin olun.

Diğer bir kötü uygulama ise, rastgele platformlarda bulduğunuz eklentileri, işlevsellikleri ve özellikleri, yazarları ve hatta kodları (PHP konusunda deneyimliyseniz) doğrulamadan yüklemektir.



Ücretsiz WordPress eklentilerini kullanmak kötü bir fikir değil. Aslında, gereksinimlerinizi karşılayan mevcut bir çözüm bulursanız, onu sıfırdan geliştirmek yerine zamandan ve kaynaktan tasarruf etmek için kullanmanızı öneririz .

Ancak, birkaç şeyi aklınızda tutmalısınız! Bazı eklentiler, ihtiyaç duymayabileceğiniz ek özelliklerle gelebilir. Bu, WordPress sitenize onu yavaşlatabilecek ve hatta bozabilecek ek bir yük olabilir. Diğer eklentiler, arka planda, müdahaleci olabilecek veya o araçtan gerçekten ihtiyaç duyduğunuzdan daha fazlasını yapabilecek gizli işlemler çalıştırabilir.

Bu tür işlemlere örnekler:



  • API kullanımı ve cron işi suistimalleri.
  • Verilerinizi sessizce kazıma ve üçüncü taraf platformlara gönderme.
  • İhtiyaç duymadığınız yedekli özelliklere sahip olmak.
  • Siteler arası komut dosyası güvenlik açığı.
  • Kötü kodlama uygulamaları web sitenizi yavaşlatır.

Uzman ipucu: Eklentilerinizi akıllıca seçin ve kusurları kontrol edin.​

Ücretsiz eklentiler kullanmayı seçerseniz, bunları WordPress Eklentiler Dizininden mümkün olduğunca yükleyin . Bunların çoğu WordPress eklentileri inceleme ekibi tarafından kod standartları, güvenlik sorunları vb. Açısından değerlendirilmiş olsa da, kullandığınız eklentilerin incelemelerini her zaman okumalısınız . Başkalarının eklentilerle ilgili deneyimleri hakkında söylediklerini kontrol etmek, size ne kadar iyi veya kötü oldukları konusunda bir fikir verecektir. Destek forumunu da kontrol etmeyi unutmayın. Eklenti yazarı ne kadar duyarlıysa o kadar iyidir. Bu, basitçe, eklenti yazarının eklentisini güncel tutması ve sorunlar olduğunda veya sorunlar ortaya çıktığında destekleyici olduğu anlamına gelir.



Premium eklentileri başka bir alternatif olarak kullanabilirsiniz. Bunlar, geliştiriciler tarafından oluşturulan eklentilerdir ve bir abonelikle veya tek seferlik indirme olarak sunulur. Premium eklentiler satın alarak, pakete bağlı olarak belirli bir süre destek garantisine de sahip olursunuz.

Yine, eklenti yazarını doğrulamanızı, incelemeleri kontrol etmenizi ve herhangi bir sorunu kontrol etmek için eklenti adını gözden geçirmenizi şiddetle öneririz . Ücretli bir ürün her zaman mutlaka iyi bir ürün anlamına gelmez, bu nedenle birçok işletme özel bir WordPress çözümüne sahip olmayı tercih eder.



Özel çözümler size gerçekten ihtiyacınız olan ve istediğiniz özellikleri verir ve web sitenizde yalnızca olması gerekenlere sahip olmanızı sağlar.

Bunu yapmanın en iyi yolu, size ideal özel eklentiyi oluşturabilecek WordPress geliştiricilerini işe almaktır . İhtiyaçlarınızı karşılayan birinci sınıf bir özel eklentiye sahip olduğunuzdan emin olmak için deneyimli ve güvenilir WordPress geliştiricileri veya bir ajans bulmalısınız.

3. Periyodik Yedekleme Yapmama​

WordPress sitenizi yönetmek ve güvenliğini sağlamak ve optimize etmek için en iyi uygulamaları halihazırda uygulasanız bile, bu% 100 güvende olduğunuzu garanti etmez. Basit bir kodlama hatası, güvenlik mimarinizde bir delik oluşturabilir ve bu, verilerinizin "internetteki bazı kötü adamlar" tarafından ele geçirilmesi veya çalınması riskini doğurur. Ve herhangi bir veri sızıntısı, marka itibarınız üzerinde olumsuz bir etkiye yol açabilir.



Peki bunu önlemek için ne yapmalısınız?

Verilerin kutsal olduğunu unutmayın ! Söylendiği gibi, WordPress sitenizin ruhu budur . WordPress site verilerinizi, özellikle de oturum açma kimlik bilgileri, kişisel kullanıcı verileri gibi hassas bilgileri asla kaybetmeyi asla göze alamazsınız.

Uzman ipucu: Yedekleme ayarlarınızı yapın ve düzenli yedeklemeler alın.

Bugünlerde WordPress barındırma sağlayıcılarının çoğu, paketlerinde ayarlamanız gereken yedekleme özellikleri sunuyor. Bir web sitesi arızası durumunda, sunucu çökmesi, kesintiler, yeni bir güncellemeden kaynaklanan bir kodlama hatası, kaybolan herhangi bir bilgi hemen geri yüklenebilir!

WordPress'in dizinde birkaç yedekleme eklentisi de vardır. Bazılarının yüzlerce yorumu var ve yüksek puanları var. İhtiyaçlarınıza en uygun eklentileri bulun, özellikle de ana bilgisayarınızdan yedekleme özelliğini seçmezseniz.

4. Önbelleğe Alma Mekanizmalarından Faydalanmamak​

Web sitesi önbelleğe alma, sahip olunması gereken en önemli çevrimiçi teknolojilerden biridir. WordPress sitenizin daha hızlı yüklenmesini sağlar, bu da aramalarda daha iyi sıralamanızı sağlar, giden ziyaretçilerin olasılığını azaltır ve potansiyel olarak web sitenizdeki dönüşümleri artırır.

Uzman ipucu: Önbelleğe alma özelliğini kurun veya WordPress sitenize bir eklenti yükleyin​

WordPress siteniz bir "yönetilen WordPress barındırma" paketinde çalışıyorsa, barındırıcınızda kolayca kurup kullanabileceğiniz hazır bir önbellekleme özelliği olabilir. Bu özellikler özellikle WordPress için optimize edilmiştir ve web sitenizin daha hızlı yüklenmesine yardımcı olur.

Önbelleği optimize etmenin başka bir yolu da bir WordPress eklentisi kullanmaktır. Bir seferde yalnızca bir önbelleğe alma eklentisi kullanmanız gerektiğini unutmayın. Birden fazla önbellek eklentisini etkinleştirmek, sitenizi daha hızlı hale getirmek yerine bozabilir.

Ayrıca akıllı olun ve önbelleğe alma eklentisini test ortamınızda test edin. Piyasadaki en popüler çözümlerden bazılarının bir dizi ayarı vardır ve bunları dikkatlice denemelisiniz.

İki seçenekten hangisini önereceğimizi merak ediyorsanız , "yönetilen WordPress barındırma" paketinin önbelleğe alma özelliğini seçmenizi söylüyoruz , ancak yalnızca barındırma sağlayıcınız bunu destekliyorsa.

Neden bu WordPress eklentisi üzerinden? Söylediğimiz gibi, özellikle WordPress için optimize edildiği için daha verimli bir önbelleğe alma mekanizması.

Önemli not: Bunları karıştırmayın! Herhangi bir çatışmayı önlemek için önbelleğe alma seçeneklerinden yalnızca birini seçmelisiniz. Ayrıca, web sitenizin hızının bir dizi faktöre bağlı olduğunu ve bir önbellek eklentisine sahip olmanın çözümün bir parçası olabileceğini unutmayın.

Ancak, her web sitesi benzersizdir ve herkese uyan tek bir çözüm yoktur. Bu standart seçeneklerin yanı sıra , projeniz için özel olarak oluşturulmuş özel bir çözüm de seçebilirsiniz . Bunun için, bir WordPress uzmanı veya iş ihtiyaçlarınızı anlayacak ve güvenilir bir çözüm sağlayacak kadar deneyimli bir ajans tutmanız gerekir.

Aslında, önbelleğe alma ile ilgili sorunlar yaşarken, web sitenizi optimize etmek ve çözmek için birçok seçenek olabilir. Bu, bazı işlevselliklerin daha optimize bir yaklaşımla kaldırılmasını veya yeniden çalışılmasını, kodlama önbelleğe alma mekanizmalarının uygulanmasını ve benzerlerini içerir.

5. Yorum Moderasyonunu Atlama​

WordPress web sitenizde yorumları etkinleştirdiyseniz, muhtemelen gönderimlerin çoğunun bağlamdan yoksun olduğunu ve şüpheli sitelere bağlantılar içeren promosyon amaçlı spam mesajları olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Bu genellikle yeni bağlantılar kazanmaya ve hizmetlerini kolay yoldan tanıtmaya çalışan tembel pazarlamacılar tarafından yapılır.

İşte işiniz, bir WordPress web sitesi yöneticisi olarak, ziyaretçileriniz tarafından görünür hale gelmeden önce bu yorumları denetleyin. Aslında, bu yorumların yalnızca küçük bir yüzdesi gerçek kişilerin gerçek görüşleridir ve bunlar, dikkat etmeniz ve yanıtlamanız gereken yorumlardır.

Uzman ipucu: Manuel olarak onaylamak ve düzenli olarak kontrol etmek için yorum ayarlarını yapın.​

WordPress, sitenizdeki yorumları yönetmenize izin verir. Bunu etkinleştirmek için Ayarlar'a gidin ve ardından Tartışma'yı seçin. Sitenizdeki gerekli ayarları kontrol edin ve en önemlisi, yorumların görünmeden önce manuel olarak onaylanması gerektiğinden emin olun.

tartışma ayarları wordpress

WordPress panosundaki Tartışma Ayarları
İçeriğinizin ve web sitenizin ne kadar harika olduğunu övme modeline sahip yorumlara dikkat edin. Bunlar spam içerikli gönderimlerdir ve yazarları sadece yorumlara, harici sitelere (büyük olasılıkla ilaç tanıtımı, yetişkinlere yönelik mağaza teklifleri, pornografik içerik vb.) Yönlendirebilecek şüpheli bağlantılar ekleyerek ürünlerin reklamını yapmak isterler.

Haftada en az bir veya iki kez Pano alanındaki Yorumlar sekmenizden WordPress site yorumlarınızı periyodik olarak denetlemeyi alışkanlık haline getirin. Sitenizin çok sayıda ziyaretçisi varsa ve içerikle aktif olarak etkileşime giriyorlarsa, yorumları her gün ve olabildiğince denetleyin.

6. Web Sitenizin Mobil Sürümünü İhmal Etmek​

Bugünlerde gelişmiş mobil teknolojinin olanakları göz önüne alındığında, insanların akıllı telefonlarını günlük olarak verimlilik yönetimi, e-postalar ve sohbetler, web sitesinde gezinme ve hatta çevrimiçi alışveriş için kullanmadıklarını hayal etmek zor. Think With Google'da yayınlanan bir makaleye göre, insanların% 79'u bir web sitesini yeniden ziyaret etme ve mobil uyumlu ve gezinmesi ve kullanımı kolaysa arkadaşlarıyla paylaşma olasılıklarının daha yüksek olduğunu söylüyor.

Bu sayı, ziyaretçilerinize hoş bir mobil deneyim sağlarsanız kolayca hedefleyebileceğiniz insanların oldukça büyük bir yüzdesidir.

Web sitesi tasarımınızı oluştururken ve temanızı seçerken her zaman mobil sürümü aklınızda bulundurmayı unutmayın. Basitçe bir düzen seçmek ve arayüz oluşturmak, kullanıcıları çekmek için yeterli değildir. Bir WordPress web sitesi yöneticisi olarak, temanızın mobil uyumlu olduğundan ve web sitenizin ziyaretçilerine tüm cihazlarda sorunsuz bir deneyim sağladığından emin olmanız gerekir.

Mobil uyumlu bir WordPress sitesine sahip olmanın bir başka yararı da, arama motoru optimizasyonunuzu (SEO) ve sıralamanızı iyileştirmeye yardımcı olmasıdır. Çoğu arama motoru, arama sonucu sıralamasını belirlemede önemli bir unsur olarak mobil sayfa yükleme hızına öncelik verir. Dolayısıyla, WordPress siteniz henüz mobil uyumlu değilse, hemen harekete geçmeyi düşünmelisiniz!

Profesyonel ipucu: Mobil uyumlu bir tema seçin veya özel bir tema geliştirin.​

WordPress tema dizininden ücretsiz temalar kullanıyorsanız, işinize veya sektörünüze uygun, mobil uyumlu ve duyarlı bir tema seçtiğinizden emin olun. Kendi temanızı geliştirmeyi seçerseniz, mobil uyumlu temalar geliştirmede en iyi uygulamalardan haberdar olduğunuzdan emin olun.

mobil versiyon wordpress

Kaynak: Unsplash


7. Gereksiz Giriş Kimlik Bilgilerini Kullanma​

Giriş kimlik bilgileriniz hayatınız kadar önemlidir. Mecazi anlamda konuşursak, neden olduğu gün gibi açık olmalı! Zayıf bir kullanıcı adı ve şifre kombinasyonuna sahip olmak, sitenizi hacklemeyi kolaylaştırır. Bu, verilerinizi savunmasız hale getirir, site içeriğinizi riske atar, gelir kayıplarına neden olabilir ve ziyaretçilerinizin size olan güvenini sorgulamasına neden olur. Ülkenizdeki veri gizliliği yasalarının ne kadar katı olduğuna ve suçun ne kadar kötü olduğuna bağlı olarak yasal bir savaşa girebileceğinizden bahsetmiyorum bile.

Güçlü oturum açma kimlik bilgilerine sahip olmanın aşağıdakileri içeren çeşitli faydaları vardır:

  1. Güvenlik - Bu daha akıllıca değil ve en başta oturum açma kimlik bilgilerine sahip olmamızın nedeni.
  2. Finansal dolandırıcılık ve kimlik hırsızlığından kaçınma yeteneği.
  3. Hassas bilgileri güvende tutar.

Uzman ipucu: Güçlü bir parolaya sahip karmaşık bir kullanıcı adı seçin.​

Güçlü oturum açma kimlik bilgileri, web sitenizin güvenliğinin anahtarıdır:

  • Yönetici erişim şifreniz benzersiz, karmaşık ve uzun olmalıdır. İnsanlar bunu ihmal etme eğilimindedir ve kaçınılması gereken çok kötü bir alışkanlıktır.
  • Giriş şifresi en az çift haneli olmalı ve özel karakterler, rakamlar ve harflerden oluşan bir kombinasyon içermelidir.
  • Yönetici, yönetici veya alan adınız gibi aşikar olan yaygın kullanıcı adlarını kullanmayın. Adınızın ilk harfini ve ardından soyadınızı kullanmanızı öneririz. Örneğin, jsmith olarak John Smith.
DevriX-Giriş-Ekran Görüntüsü


WordPress sitenizi güvence altına almak için bonus puanlar:

  • İki faktörlü kimlik doğrulama kullanın.
  • Genel erişimi kısıtlamak için WordPress giriş URL adres yolunuzu standart /wp-login.php/wp-admin'den değiştirin.

8. Kullanılmayan Eklentileri ve Temaları Sitenizde Bırakma​

WordPress sitenizin geliştirme aşamasında, ihtiyaçlarınıza uygun olup olmadıklarını görmek için burada ve orada test etmek için farklı eklentileri denemiş ve indirmiş olabilirsiniz. Bu harika! Ancak çoğu zaman, kullanmamaya karar verdiğiniz ve basitçe devre dışı bıraktığınız eklentiler hala orada, web sitenizin eklenti dizininde… orada sonsuza kadar yalnız bırakılıyor.

Bunu hazırlık sitenizde yaptıysanız, üretim ortamına itmeniz gerekmediğinden, kullanılmayanları bir noktada sileceksiniz. Ancak, örneğin, WordPress sitesini önceki bir sahibinden devraldıysanız ve şimdi web sitesi yöneticisiyseniz, tüm eklentilerinizi ve web sitesinin genel durumunu gözden geçirmeniz gerekir, böylece yapmadığınız hiçbir şeyi zorlamazsınız. Yaşamak istemiyorum.

Kullanılmayan varlıklar, sunucunuzu ve Kontrol Panelinizi karıştırır ve veritabanı şişkinliği nedeniyle sitenizi yavaşlatma eğilimi gösterebilir. Bu, web sitesinde güvenlik açığına neden olabilir ve kötü adamların girebileceği delikler oluşturabilir.

Uzman ipucu: Silin, silin, silin.

Artık belirli bir eklentiyi kullanmamaya karar verdiyseniz, onu silmeniz yeterlidir. Önce devre dışı bırakın ve ardından kaldırın. Bunu yaptıktan sonra, veritabanınızı üçüncü taraf bir çözümle optimize ettiğinizden emin olun. Veritabanı optimizasyonuna geçmeden önce sitenizin yedeğini aldığınızdan emin olun.

9. İletişim Formu Yüklemeyi ve Korumayı Unutmak​

İletişim formu kurmayı unutmak kötü bir fikirdir. Web sitenizin ziyaretçileriyle iletişim kurmak için kolay bir yola sahip olmanız gerekir.

Bir iletişim formuna sahip olmanın faydaları şunları içerir:

  1. Daha fazla potansiyel müşteri elde etmek.
  2. Kendinizi ve yatırım yaptığınız markayı ulaşılabilir kılmak.
  3. İletişim - bir müşteri adayı ürününüzle ilgilenebilir ve derinlemesine sorgulama için size kolayca ulaşabilir.

Uzman ipucu: Güvenilir bir iletişim formu ekleyin.

WordPress eklenti dizini, en iyi iletişim formu eklentilerinden bazılarına sahiptir. Gereksinimlerinize uyan birini seçin, ancak unutmayın, yüksek derecelendirmeye, mükemmel geri bildirime sahip, düzenli olarak güncellenen ve WordPress sürümünüzle uyumlu bir eklenti arayın.

DevriX kişileri ekran görüntüsü


Ayrıca iletişim formunuzu reCaptcha gibi uygun bir eklenti ile güvence altına aldığınızdan emin olun. Bu şekilde, WordPress web sitenize başka bir güvenlik katmanı ekleyecek ve olası ihlalleri önleyeceksiniz. İletişim formları, web sitenizin en savunmasız bölümlerinden biridir ve spam botlar için kolay bir hedeftir.

WordPress web sitenizi spam mesajlardan korumanın başka birçok yolu da vardır, bu nedenle sitenize en uygun olanı seçin. Ancak captcha gibi bir spam kontrolü eklemenin önemini küçümsemeyin.

10. Google Analytics'in ve Diğer İzleme Araçlarının Avantajını Kaldırmak​

Piyasadaki en popüler dijital analitik çözümler şüphesiz Google Analytics'tir. WordPress web sitenizi ziyaret edenlerin davranışları hakkında size daha geniş bir bakış açısı sağlar.

Google Analytics kullanmanın kaçırmamanız gereken avantajlarından bazıları şunlardır:

  • Ziyaretçilerinizin etkileşimleri ve davranışları hakkında derinlemesine bilgi sağlar.
  • Pazarlama stratejinizi nasıl oluşturacağınız konusunda değerli bilgiler elde etmenize yardımcı olur.
  • WordPress sitenizi ele alabileceğiniz ve geliştirebileceğiniz, ziyaretçilerin elde tutulmasıyla ilgili sorunları belirlemenize yardımcı olur.

Uzman ipucu: GA'yı kurun ve web sitesi ziyaretçilerini izleyin.​

Google Analytics'e ücretsiz olarak kaydolun. Bunu ayarlamanız ve izleme snippet'ini web sitenizin baş etiketine eklemeniz yalnızca birkaç dakikanızı alır ve işiniz bitti. Raporları birkaç gün içinde görmeye başlayabilirsiniz!

Bonus: Yapmak İstemediğiniz Üç Web Yöneticisi Hatası​

Hata # 1 Güncellemeleri Yapacak Hazırlık Siteniz Yok​

Yukarıdaki listeden 1 numaralı kötü alışkanlıkla ilgili olarak, üretim sitenizdeki her şeyi hemen güncellemek iyi bir fikir değildir. İşte nedeni.

WordPress'in yeni bir sürüm yayınladığını ve hata düzeltmeleri olduğunu hayal edin - bu harika. Ancak aynı zamanda, web sitenizde aktif olarak kullandığınız eklentiler de güncellenmiş sürümleri zorladı - bu da harika. Ancak sorunsuz çalışmaları garanti ediliyor mu? Muhtemelen değil. Genel olarak, eşzamanlı sürümler, uyumlu olup olmadıklarını görmek için henüz test edilmemiştir ve web sitesi yöneticileri için baş ağrısına neden olabilir.

Bu nedenle, her şeyin birlikte sorunsuz çalışacağını varsaymamalısınız! Üretim alanınızı bozan bir şey olursa, felaket olur.

Üretime herhangi bir dağıtımdan önce güncellemeleri test etmek için bir hazırlık siteniz olmalıdır.

Hata 2: Sitenizde Sıkıştırılmamış Görseller Kullanmak​

Görsel sunumlar, WordPress web sitenizin başarısının çok önemli bir parçasıdır. Çoğu modern WordPress sitesi, tasarıma bağlı olarak bazen tam genişlikte boyutlar kullanan afişler, kaydırıcılar ve slayt gösterilerinden ve tek bir sayfada birden çok görüntüden yararlanmıştır.

Ham görüntü dosyaları daha büyük ve daha ağırdır ve bunları doğrudan kullanmak iyi bir fikir değildir. Bazen tek bir resim 5MB'den büyük olabilir ve doğrudan sayfaya yüklemek için kullanırsanız WordPress sitenizi yavaşlatır.

WordPress sitenize yüklemeden önce bunları sıkıştırın. Medya galerinize önceden eklediğiniz ve sayfalarda, yayınlarda veya ürün sayfalarında kullandığınız resimleri optimize etmek için, resmi WordPress dizininden uyumlu bir resim sıkıştırma eklentisi kullanın.

Hata 3 Eklenti ve Tema Dosyalarını Doğrudan Düzenleme​

WordPress, Dashboard'da dosyaları doğrudan düzenleyebileceğiniz bir özelliğe sahiptir. En iyi uygulamalar için bunu kullanmayın ve devre dışı bıraktığınızdan emin olun. Kodu düzenlemeniz gerekiyorsa, geliştirme için yerel makinenizde yapın, üretim sahasına göndermeden önce test için hazırlık sitesini kullanın.

Son düşünceler​

WordPress sitenizi basit bir fikirden gerçeğe dönüştürmenin heyecanı çok tatmin edici bir duygu! Ama orada bitmemeli. Rutin bakım gerçekleştirerek WordPress sitenizi yönetmeniz ve sorumlu olmanız gerekir. Bunu yapmak size para kazandırabilir ve gelecekte ortaya çıkabilecek olası sorunlardan sizi koruyabilir.

Bilgi teknolojisinin gelişmeye devam ettiğini ve siber suçluların tehditlerinin de geliştiğini unutmayın. Kötü alışkanlıklardan kaçınarak sitenizin bu tehditlere karşı olabildiğince güvende olmasını sağlayın.
 
Üst