Yayla çorbası nasıl yapılır? Tam kıvamında yayla çorbası tarifi

Katılım
3 Eyl 2021
Mesajlar
209
Aldığı beğeni
2
Puanları
18
Konum
Kütahya
Ticaret: 0 / 0 / 0

Yoğurt çorbaları arasında en çok tercih edilen çorbalardan biri olan yayla çorbası havaların soğumasıyla birlikte mutfaklarımızda sık pişen çorbalardan biri oluyor. İçindeki pirincin de etkisiyle doyurucu bir çorba istediğimiz zamanlarda gönül rahatlığı ile pişirebileceğimiz yayla çorbasında dikkat edilmesi gereken öncelikli şey yoğurt terbiyesini ilave ederken az az ve karıştırarak yapmaya gayret etmek. Peki, lezzetli ve doyurucu bir Yayla çorbası nasıl yapılır? Tam kıvamında yayla çorbası tarifi​


Yayla çorbası nasıl yapılır? Tam kıvamında yayla çorbası tarifi


Yayla çorbası yoğurtla yapılmasından ötürü kalsiyum içeriğine sahiptir. Bu sayede özellikle kış aylarında hem kalsiyum açısından hem de lezzeti nedeniyle sofralardan eksik olmayacak bir çorbadır.



Yayla Çorbası Malzemeleri:



  • 4 Çorba Kaşığı Pirinç
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 7 Su Bardağı Su
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Çorba Kaşığı Un
  • 2 Çay Kaşığı Tuz
Üzeri İçin

  • 3 Çorba Kaşığı Tereyağı ya da Margarin
  • 2 Çay Kaşığı Pul Biber
  • 2 Çay Kaşığı Kuru Nane



2941514_acd1d02bb75904fe9dd9ee568ec0a20f.jpg



Yayla Çorbası Hazırlanması:

Bir tencereye su konur ve pirinçler ilave edilerek pişmeye bırakılır.

Bir kâsede yumurta, un ve yoğurt iyice çırpılarak hazırlanır.

Kaynayan pirincin suyundan bu karışıma azar azar ilave edilerek karıştırılır.

Sonra bu karışım pişen pirincin içerine azar azar eklenir ve karıştırılmaya devam edilerek kaynayana kadar pişirilir.
 
Üst