Tiramisu tarifi: Tiramisu nasıl yapılır?

SheqiL

Hepiniz Haklısınız..
Katılım
7 Eki 2019
Mesajlar
1,161
Aldığı beğeni
24
Puanları
38
Konum
Fransa
Web sitesi
www.belalim.net
Ticaret: 1 / 0 / 0

MasterChef Türkiye'de finale kalmak isteyen yarışmacılar İtalya'nın meşhur lezzetlerinden biri olan tiramisu yapıyor. Peki Tiramisu nasıl yapılır? İşte kedidilli tiramisu...​


Tiramisu tarifi: Tiramisu nasıl yapılır?


KEDİDİLLİ TİRAMİSU İÇİN GEREKEN MALZEMELER

• 1 paket kedidili

Islatmak için:

• 1 çorba kaşığı süt
• 1 çorba kaşığı granül kahve
• 1 çorba kaşığı şeker
• Yarım su bardağı ılık su



Kreması İçin:

• 2 çorba kaşığı un
• 2 yumurta sarısı
• 2,5 su bardağı süt
• 1,5 çay bardağı şeker
• 1 paket vanilya
• 1 paket labne peyniri

Üzeri İçin:

• Kakao

TİRAMİSU NASIL YAPILIR?

• Öncelikle yumurta ve şekeri çırpıp erimesini sağlayın.
• Sonra diğer vanilya ve peynir dışında olan malzemeleri ekleyip, pişireceğiniz tencereye alın ve koyulaşana kadar pişirin.
• Kremamız piştikten sonra ayrı bir kaba boşaltıp, 5-6 dakika sonra peynir ve vanilyayı ekleyip, mikserle 5-6 dakika çırpıyoruz.
• Bir kap içinde su, süt, şeker ve kahveyi karıştırıyoruz.
• Kedidillerini bu karışımda ıslatıp, borcama yan yana gelecek şekilde diziyoruz.
• Hazırladığımız kremanın yarısını ilk katın üzerine döküp, eşit şekilde yayıyoruz.
• Üzerine tekrar kedidillerini ıslatıp, düzenli bir şekilde diziyoruz.
• Kalan kremanın hepsini kedidillerin üzerine tekrar eşit bir şekilde yayıyoruz.
• Bu tatlının bir gece buzdolabında dinlenmesi gerekir.
• Dinlenen tatlımızın üstüne kakao serpip, servise hazır hale getiriyoruz.


Püf Noktası:

• Tiramisu yapmak istiyorsanız öncelikle hazırlamanız gereken kısım kremadır.
• Kremayı pişirirken tüm malzemeyi bir anda ekleyip pişirmeyin.
• Önce yumurta ve şeker iyice çırpılmalıdır.
• Bu yüzden yumurtanın tamamını kullanmanız gerekmektedir.
• Unu ekledikten sonra sütü yavaş yavaş katmalısınız.
• Bu sırada sürekli karıştırarak unun topaklamasını engellemeniz gerektiğidir.
• Tiramisu kremasını hazırlarken labne peynirini önceden katmayıp, krema piştikten sonra ilave edin.
• Labne peyniri ekledikten sonra ateşte bekletmeyin.
• Peyniri ekledikten sonra mikserle pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
• Kedidillerini ılık karışıma her iki tarafı da ıslanacak şekilde batırın.
• Servis etmeden önce 1 gece buzdolabında dinlendirin.
• Üzerine çay süzgeci yardımıyla kahveyi eleyerek serpin.
 
Üst